Студен кейк с лимонов меренг

Вдъхновете се

02 January 2019 17:32
Студен кейк с лимонов меренг
0 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 472
  • маз 38
  • нас. маз 23
  • въгл 29
  • захар 19
  • фибри 1
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

няколко капки слънчогледово олио, за
намазняване
около 300 г маслени бисквити
сокът и настърганата кора от 1 лимон
1 лимон, на резенчета, за сервиране
400 г маскарпоне
400 мл пълномаслена сметана
25 г пудра захар
100 г лимонов крем
10 мини меренга

Приготвяне

1 Намазнете 900 г дълбока форма за кейк и я застелете с хартия за печене. На дъното подредете пласт маслени бисквити. В купа разбийте настърганата лимонова кора и сока, маскарпонето, сметаната, захарта и 50 г от лимоновия крем до гъста смес, която държи форма. Прехвърлете около ¼ от нея и я охладете за по-късно.


2 Във формата редувайте бисквити и маскарпоне, а между отделните слоеве слагайте лъжици от лимоновия крем. Запълнете пролуките с натрошени бисквити. Трябва да получите около 4 пласта бисквити, като завършите със сметана. Увийте формата в кухненско фолио и я охладете за поне 8 часа или до 48 часа.


3 Щом сте готови да сервирате, развийте формата и обърнете кейка върху широка чиния или дъска. Махнете хартията за печене. Натрошете 4 мини меренга и ги разбъркайте с останалата смес с маскарпоне. Намажете кейка с нея и украсете с останалите мини меренги и нарязания лимон. Може да запазите остатъците до един ден.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 204
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ