Студен кейк с лимонов меренг

Вдъхновете се

02 January 2019 17:32
Студен кейк с лимонов меренг
0 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 472
  • маз 38
  • нас. маз 23
  • въгл 29
  • захар 19
  • фибри 1
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

няколко капки слънчогледово олио, за
намазняване
около 300 г маслени бисквити
сокът и настърганата кора от 1 лимон
1 лимон, на резенчета, за сервиране
400 г маскарпоне
400 мл пълномаслена сметана
25 г пудра захар
100 г лимонов крем
10 мини меренга

Приготвяне

1 Намазнете 900 г дълбока форма за кейк и я застелете с хартия за печене. На дъното подредете пласт маслени бисквити. В купа разбийте настърганата лимонова кора и сока, маскарпонето, сметаната, захарта и 50 г от лимоновия крем до гъста смес, която държи форма. Прехвърлете около ¼ от нея и я охладете за по-късно.


2 Във формата редувайте бисквити и маскарпоне, а между отделните слоеве слагайте лъжици от лимоновия крем. Запълнете пролуките с натрошени бисквити. Трябва да получите около 4 пласта бисквити, като завършите със сметана. Увийте формата в кухненско фолио и я охладете за поне 8 часа или до 48 часа.


3 Щом сте готови да сервирате, развийте формата и обърнете кейка върху широка чиния или дъска. Махнете хартията за печене. Натрошете 4 мини меренга и ги разбъркайте с останалата смес с маскарпоне. Намажете кейка с нея и украсете с останалите мини меренги и нарязания лимон. Може да запазите остатъците до един ден.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ