Двойно печени телешки ребра с глазирани моркови и грейви сос

Вдъхновете се

13 January 2019 04:44
Двойно печени телешки ребра с глазирани моркови и грейви сос
260 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 524
  • маз 29
  • нас. маз 13
  • въгл 7
  • захар 6
  • фибри 3
  • прот 40
  • сол 0

Продукти

растително олио, за пържене
2 парчета телешки ребра, по 4 броя
всяко
1 бутилка червено вино
8 моркова, обелени
2 с.л. малмалад от червен лук
голяма връзка магданоз, нарязан

Приготвяне

1 Загрейте фурната до 160°С (140°С с обдухване). Ако имате голяма огнеупорна тенджера, загрейте я с олиото и запържете подправените със сол и пипер парчета месо. Ако нямате, направете го в тиган и прехвърлете ребрата в тава, с месестата част надолу. Поставете морковите между ребрата и налейте виното. Покрийте съда с фолио и го сложете във фурната за 4 ч, като обърнете морковите, които не са потопени във вино веднъж по средата на печенето.


2 Щом ребрата се сготвят, оставете ги да изстинат и ги преместете в поднос, като отделите соковете от печеното в купа. Покрийте и охладете всичко за една нощ. Можете да приготвите до два дни по-рано.


3 За да завършите ястието, загрейте фурната до 220°С (200°С с обдухване). Поставете ребрата в тава с костите надолу и печете 25 мин, докато покафенеят и станат хрупкави покраищата.


4 В това време отделете втвърдената мазнина от соса и разтопете половината в тиган, докато зацвърчи. Добавете морковите и ги затоплете. Подправете със сол, добавете магданоза и извадете в чиния.


5 Налейте соса в касерола заедно с лучения мармалад и кипнете. Отделете образувалата се пяна и гответе, като разбърквате, докато получите гъст лепкав грейви сос. Поднесете всичко заедно върху голяма дъска.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 204
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ