Двойно печени телешки ребра с глазирани моркови и грейви сос

Вдъхновете се

13 January 2019 04:44
Двойно печени телешки ребра с глазирани моркови и грейви сос
260 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 524
  • маз 29
  • нас. маз 13
  • въгл 7
  • захар 6
  • фибри 3
  • прот 40
  • сол 0

Продукти

растително олио, за пържене
2 парчета телешки ребра, по 4 броя
всяко
1 бутилка червено вино
8 моркова, обелени
2 с.л. малмалад от червен лук
голяма връзка магданоз, нарязан

Приготвяне

1 Загрейте фурната до 160°С (140°С с обдухване). Ако имате голяма огнеупорна тенджера, загрейте я с олиото и запържете подправените със сол и пипер парчета месо. Ако нямате, направете го в тиган и прехвърлете ребрата в тава, с месестата част надолу. Поставете морковите между ребрата и налейте виното. Покрийте съда с фолио и го сложете във фурната за 4 ч, като обърнете морковите, които не са потопени във вино веднъж по средата на печенето.


2 Щом ребрата се сготвят, оставете ги да изстинат и ги преместете в поднос, като отделите соковете от печеното в купа. Покрийте и охладете всичко за една нощ. Можете да приготвите до два дни по-рано.


3 За да завършите ястието, загрейте фурната до 220°С (200°С с обдухване). Поставете ребрата в тава с костите надолу и печете 25 мин, докато покафенеят и станат хрупкави покраищата.


4 В това време отделете втвърдената мазнина от соса и разтопете половината в тиган, докато зацвърчи. Добавете морковите и ги затоплете. Подправете със сол, добавете магданоза и извадете в чиния.


5 Налейте соса в касерола заедно с лучения мармалад и кипнете. Отделете образувалата се пяна и гответе, като разбърквате, докато получите гъст лепкав грейви сос. Поднесете всичко заедно върху голяма дъска.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ