Хрупкаво пържено панетоне с бадеми

Вдъхновете се

13 January 2019 07:22
Хрупкаво пържено панетоне с бадеми
8 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 1000
  • маз 47
  • нас. маз 19
  • въгл 111
  • захар 58
  • фибри 7
  • прот 29
  • сол 1

Продукти

2 яйца
250 мл мляко
1 ч.л. канела на прах
3 клементини, настърганата кора на
едната, другите обелени и плодовете
нарязани на кръгчета
4 филийки панетоне с дебелина
около 2 см
50 г филирани бадеми
бучка масло
малко слънчогледово олио
50 г зърна от нар
кленов сироп и кисело мляко, за
сервиране (по желание)

Приготвяне

1 В голяма плитка купа разбийте яйцата, млякото, канелата и настърганата кора от клементина. Сложете нарязаното панетоне в купата и го оставете да се накисне за 5 мин, като от време на време обръщате филийките, докато поемат цялата течност. Можете също да увиете купата във фолио и да я оставите за една нощ в хладилника.


2 Сипете бадемите в чиния и внимателно притиснете в тях накиснатите филии панетоне. Обърнете ги и притиснете отново, за да може бадемите да полепнат равномерно. Загрейте маслото и олиото в голям тиган. Ако филиите са големи, изпържете ги на два пъти или в два тигана.


3 Щом маслото стане на пяна, сложете филиите панетоне в тигана и ги запържете за 3-4 мин от всяка страна до златисто. Сервирайте със зърната от нар, нарязаните клементини и кленов сироп с кисело мляко, ако желаете.

Прочетете повече за:
Европейска кухняА-Я рецепти
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ