Рамен с пуешко

Вдъхновете се

13 January 2019 07:39
Рамен с пуешко
15 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 656
  • маз 16
  • нас. маз 4
  • въгл 64
  • захар 6
  • фибри 7
  • прот 61
  • сол 6

Продукти

2 скилидки чесън
4-5 см парче джинджифил, тънко
нарязан, а няколко резенчета на фини
пръчици, за сервиране
1 ½ с.л. бяла мисо паста
1 с.л. гома (паста от бял сусам) или тахан
15 г сушени гъби шийтаке
700 г грейви сос от пуешко или
качествен пилешки бульон
2 с.л. соев сос
2 яйца, на стайна температура
150 г нудъли рамен ( с яйце, оризови или
нудъли удон)
200 г остатъци от пуешко, ситно
нарязано
2 стръка пресен лук, тънко нарязани,
бялата и зелената част отделно
1 лайм, разполовен
25 г готови за ядене соеви кълнове
сусамово олио, сос срирача, ситно
нарязан кориандър, натрошени
фъстъци или намачкани листа нори, за
сервиране (по желание)

Приготвяне

1 Смачкайте чесъна с плоската страна на голям нож и го сложете в тенджера заедно с джинджифила, пастата мисо, пастата гома, гъбите, бульона (или грейви соса) и соевия сос. Загрейте до леко къкрене, похлупете съда и го оставете за 5 мин. Прецедете в чиста тенджера и хвърлете ароматните съставки и гъбите.


2 Междувременно сварете яйцата за 7 мин. Извадете ги и веднага гисложете в купа със студена вода, за да изстинат. Сварете нудълите за 1 мин по-малко от указаното на опаковката, за да останат леко твърди. Отцедете и ги оставете в тенджерата с малко от водата, за да не слепнат. В бульона сложете пуешкото и бялата част на пресния лук и ги загрейте на бавен огън за 1-2 мин.


3 Разпределете нудълите в две дълбоки купи, сипете от бульона и довършете, като поръсите с малко сок от лайм, соевите кълнове, пръчиците джинджифил, ситно нарязаните пера на пресния лук и малко сусамово олио. Ако желаете, добавете и останалите съставки. Обелете яйцата и ги разполовете, сложете ги върху нудълите.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ