Тост с мембрийо, чорисо и чедър

Вдъхновете се

13 January 2019 07:54
Тост с мембрийо, чорисо и чедър
6 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 1049
  • маз 68
  • нас. маз 20
  • въгл 72
  • захар 13
  • фибри 3
  • прот 35
  • сол 3

Продукти

1 с.л. мембрийо (паста от дюли)
2 дебели филии хляб с квас или хубав
бял хляб
4-5 тънки резенчета чорисо
50 г зрял чедър, настърган (или друго
сирене със силен аромат)
1 с.л. майонеза
3 големи листа салвия
1 с.л. зехтин или рапично олио

Приготвяне

1 Загрейте голям тиган. Ако мемрийото е много твърдо, намачкайте го с 1 с.л. вода, за да се отпусне и намажете едната филия с него. Отгоре сложете чорисото и сиренето и покрийте с другата филия. Намажете сандвича и от двете страни с майонезата и притиснете в нея листата салвия.


2 Загрейте олиото в тигана и запечете тостовете за 2-3 мин от всяка страна, като от време на време ги натискате с шпатула, докато хлябът стане хрупкав и златист, а сиренето се разтопи. Срежете тоста на две и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ