Салата с шарено цвекло, орехи и дресинг с кленов сироп

Вдъхновете се

13 January 2019 08:07
Салата с шарено цвекло, орехи и дресинг с кленов сироп
0 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 139
  • маз 10
  • нас. маз 1
  • въгл 9
  • захар 8
  • фибри 3
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

2 с.л. дижонска горчица
сокът от 1 клементина
сокът и настърганата кора от 1 голям
лимон
2 с.л. кленов сироп
5 с.л. зехтин екстра върджин или
рапично олио
50 г орехи пекан, едро нарязани
8 дребни глави цвекло, по възможност в
различни цветове, обелени и
разполовени
¼ глава целина, обелена
1 десертна ябълка, разполовена
1 глава червен лук, разполовена и тънко
нарязана
връзка копър, едро нарязан
връзка магданоз, едро нарязан

Приготвяне

1 В голяма купа смесете горчицата, сока от клементина и лимон, кленовия сироп и зехтина, подправете на вкус. Запечете орехите на сух тиган, докато леко потъмнеят. Нарежете цвеклото, целината и ябълката на тънки пръчици и ги сложете в купата.


2 Добавете лука, зелените подправки, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте всичко много добре с дресинга. Салатата ще се запази за няколко дни в хладилника, но цвеклото ще оцвети останалите зеленчуци, така че видът е най-добър в първите 1-2 часа.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ