Пай с печени картофи, пуешко и наденички

Вдъхновете се

13 January 2019 08:24
Пай с печени картофи, пуешко и наденички
70 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 605
  • маз 25
  • нас. маз 8
  • въгл 57
  • захар 7
  • фибри 7
  • прот 30
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин или рапично олио
бучка масло
1 голяма глава лук, разполовена и тънко
нарязана
6 наденички (може и само от свинско)
2 ч.л. английска горчица на прах
50 г брашно
1 кубче пилешки бульон, натрошено
150 мл бяло вино
500 мл пилешки бульон или сос грейви
6 топки плънка
300 г сготвено пуешко, ситно нарязано
1 с.л. едрозърнеста горчица
100 г нискомаслена сметана (крем фреш)
връзка магданоз, ситно нарязана
800 г печени картофи
20 г зрял чедър, настърган

Приготвяне

1 Загрейте олиото и маслото в голям и не много дълбок огнеупорен съд. Запържете лука за 10 мин, докато омекне добре. Избутайте го в едната страна и запържете наденичките до кафяво.


2 Извадете наденичките от съда и ги оставете да поизстинат. Разбъркайте горчицата, брашното и натрошеното кубче бульон в олиото с маслото за 1-2 мин и добавете малко бяло вино. Оставете да къкри 1 мин, като остъргвате дъното на съда, за да отделите вкусните парченца. Сипете бульона, разбъркайте до гладък сос и го оставете да къкри 5 мин. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване).


3 Нарежете наденичките и топките плънка на хапки и ги сложете в соса с пуешкото, горчицата, сметаната и магданоза. Щом сосът закъкри, дръпнете съда от котлона. Отгоре натрошете картофите с ръце, така че да има по-едри и по-дребни парчета. Поръсете ги с настъргания чедър и запечете във фурната за 40 мин, докато картофите станат хрупкави.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ