Пай с печени картофи, пуешко и наденички

Вдъхновете се

13 January 2019 08:24
Пай с печени картофи, пуешко и наденички
70 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 605
  • маз 25
  • нас. маз 8
  • въгл 57
  • захар 7
  • фибри 7
  • прот 30
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин или рапично олио
бучка масло
1 голяма глава лук, разполовена и тънко
нарязана
6 наденички (може и само от свинско)
2 ч.л. английска горчица на прах
50 г брашно
1 кубче пилешки бульон, натрошено
150 мл бяло вино
500 мл пилешки бульон или сос грейви
6 топки плънка
300 г сготвено пуешко, ситно нарязано
1 с.л. едрозърнеста горчица
100 г нискомаслена сметана (крем фреш)
връзка магданоз, ситно нарязана
800 г печени картофи
20 г зрял чедър, настърган

Приготвяне

1 Загрейте олиото и маслото в голям и не много дълбок огнеупорен съд. Запържете лука за 10 мин, докато омекне добре. Избутайте го в едната страна и запържете наденичките до кафяво.


2 Извадете наденичките от съда и ги оставете да поизстинат. Разбъркайте горчицата, брашното и натрошеното кубче бульон в олиото с маслото за 1-2 мин и добавете малко бяло вино. Оставете да къкри 1 мин, като остъргвате дъното на съда, за да отделите вкусните парченца. Сипете бульона, разбъркайте до гладък сос и го оставете да къкри 5 мин. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване).


3 Нарежете наденичките и топките плънка на хапки и ги сложете в соса с пуешкото, горчицата, сметаната и магданоза. Щом сосът закъкри, дръпнете съда от котлона. Отгоре натрошете картофите с ръце, така че да има по-едри и по-дребни парчета. Поръсете ги с настъргания чедър и запечете във фурната за 40 мин, докато картофите станат хрупкави.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ