Фаршировани яйца с пастет от пилешки дробчета

Ястие без глутен

25 January 2019 08:08
30 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 122
  • маз 9
  • нас. маз 3
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 10
  • сол 0

Продукти

6 био яйца
½ с.л. масло
½ с.л. зехтин екстра върджин
½ ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
1 малка скилидка чесън, ситно нарязана
1 глава лук, ситно нарязана
250 г пилешки дробчета, почистени
1 с.л. шери
3 стръка зелен лук, ситно нарязани
настъргано индийско орехче
щипка кайенски пипер
½ с.л. лимонов сок
хрупкава пилешка кожичка (вижте по-долу)

Приготвяне

1. Сварете яйцата за 8 мин. Извадете ги и ги охладете в студена вода. Обелете ги, срежете ги наполовина надлъжно и махнете жълтъците, но ги запазете за по-късно.


2. Разтопете маслото в незалепващ тиган на умерен огън. Добавете мащерката, лука и чесъна, посолете и запържете за 4 мин.


3. Добавете дробчетата и подправете на вкус. Запържете ги до кафяво за 2 мин от всяка страна. Добавете шерито и гответе, докато течността се изпари и дробчетата са почти напълно готови.


Сложете всичко от тигана в кухненски робот, добавете 2/3 от ситно нарязания зелен лук, жълтъците, подправките и лимоновия сок и смелете до гладка смес.


4. Шприцовайте сместа в белтъците. Украсете с хрупкавата пилешка кожичка (долу) и останалия ситно нарязан зелен лук.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ