Паста с бекон, домати и броколи

Вечеря през седмицата за двама, нисък бюджет и списък за покупки – за вас остава изборът.

03 April 2015 15:27
Паста с бекон, домати и броколи
15 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 572
  • маз 31
  • нас. маз 8
  • въгл 53
  • захар 5
  • фибри 31
  • прот 21
  • сол 3

Продукти

350 г чери домати
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън, ситно нарязани
140 г броколи
140 г спагети
80 г пушен бекон, на кубчета
2 с. л. настърган пармезан, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете да заври вода в голяма тенджера. Подредете чери доматите в тава, полейте ги със зехтин и ги поръсете с чесън. Запечете за 5 мин, докато се набръчкат. Преместете доматите в единия край и сложете в тавата броколите, полейте ги с останалия зехтин. Поръсете със сол и черен пипер доматите и броколите и ги запечете за 8-10 мин.


2. Добавете спагетите във врящата вода и варете около 8-10 мин, докато омекнат. През това време сложете парченцата бекон в незалепващ тиган. Запържете ги за 5 мин, като разбърквате, докато отделят мазнина и станат хрупкави. Извадете ги върху кухненска хартия да попие мазнината.


 


3. Отцедете спагетите и ги разбъркайте с бекона, броколите и половината домати (оставете другата половина в тавата, охладете, покрийте и приберете в хладилника за рецептата в четвъртък). Поръсете с настъргания пармезан и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ