Мексикански пилешки бургер

Лесни ястия

26 January 2019 05:01
Мексикански пилешки бургер
8 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 709
  • маз 34
  • нас. маз 16
  • въгл 52
  • захар 15
  • фибри 5
  • прот 46
  • сол 2

Продукти

1 парче пилешки гърди
1 ч.л. паста чипотле
сокът от 1 лайм
1-2 резени сирене
1 питка за сандвич, разполовена
½ авокадо
2 чери домати, нарязани
3-4 парченца от нарязана люта чушка
½ малка скилидка чесън, ситно
настъргана

Приготвяне

1 Сложете парчето пилешки гърди между два листа прозрачно фолио и го намачкайте с точилка до 1 см дебелина. Смесете пастата чипотле с половината от сока от лайм и намажете пилешкото месо.


2 Загрейте грил тиган на силен огън. Щом се сгорещи, запечете пилешкото за 3 мин от всяка страна, докато се сготви отвътре, като добавите сиренето върху него за последните 2 мин. Запечете леко и питката с разрязаната страна надолу. Овкусете месото.


3 През това време намачкайте авокадото с останалия сок от лайм. Разбъркайте вътре чери доматите, парченцата люта чушка и чесъна, овкусете с малко сол. Намажете основата на питката, сложете отгоре пилешкото и покрийте с горната част на питката.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ