Питки с къри тофу

Лесни ястия

26 January 2019 05:34
Питки с къри тофу
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 994
  • маз 51
  • нас. маз 25
  • въгл 73
  • захар 17
  • фибри 11
  • прот 54
  • сол 1

Продукти

½ червено зеле, около 500 г, нарязано
4 пълни с.л. веганско кисело мляко
3 с.л. ментов сос
3 х 200 г пакетирано тофу, всяко
нарязано на 15 кубчета
2 с.л. къри паста тандури
2 с.л. олио
2 глави лук, нарязани
2 едри скилидки чесън, нарязани
8 питки чапати
2 лайма, на четвъртинки

Приготвяне

1 Смесете червеното зеле, киселото мляко и ментовия сос, овкусете и оставете настрана. Поръсете тофуто с пастата тандури и 1 с.л.олио. Загрейте тиган и запържете тофуто на порции за няколко минути от всяка страна, докато стане златисто. Извадете го с решетъчна лъжица и го оставете настрана. Добавете останалото олио в тигана, разбъркайте вътре лука и чесъна и гответе още 8-10 мин, докато омекнат. Върнете тофуто в тигана и овкусете добре.


2 Загрейте питките чапати според инструкцията на опаковката. Сложете върху всяка от тях малко зеле, къри тофу и полейте със сок от лайм.

Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ