Канелони със сметана и кайма

Хранете се добре всеки ден

26 January 2019 07:01
Канелони със сметана и кайма
35 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 863
  • маз 72
  • нас. маз 37
  • въгл 30
  • захар 7
  • фибри 5
  • прот 22
  • сол 1

Продукти

1 с.л. олио
1 глава лук, нарязан
6 свински наденички, обелени от
ципата, вътрешността нарязана
2 скилидки чесън, ситно нарязани
300 мл пълномаслена сметана
2 с.л. едрозърнеста горчица
½ ч.л. едро смлян лют червен пипер
малка връзка босилек, листата
накъсани
8 пресни кори за лазаня
125 г моцарела, нарязана

Приготвяне

1 Загрейте олиото в голям тиган и запържете лука за 3-4 мин на умерен досилен огън. Добавете каймата от наденичките и гответе още 5 мин, докато покафенее. Прибавете чесъна и гответе още 1 мин преди да добавите сметаната, горчицата и лютия пипер, овкусете. Гответе още 2 мин и разбъркайте вътре босилека.


2 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Разпределете сместа от тигана върху корите за лазаня и навийте всяка на руло. Подредете в огнеупорен съд, полейте с останалия в тигана сос и поръсете с парченца моцарела. Запечете във фурната за 20 мин, докато пастата се сготви и моцарелата се разтопи и стане хрупкава по краищата. Ако замразявате лазанята, оставете я да се размрази напълно преди да я готвите.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ