Полезни умения за умопомрачителни торти - част 2

05 February 2015 16:03
Полезни умения за умопомрачителни торти - част 2
Полезни умения за умопомрачителни торти - част 2Полезни умения за умопомрачителни торти - част 2

ИЗМАЗВАНЕ С МАСЛЕН КРЕМ

Това е лепилото, което ще залепи вашия марципан или захарно тесто

 

След като напълните тортата, сложете отгоре от масления крем. С помощта на палетен нож го разнесете към краищата, като покриете цялата торта отгоре и отстрани.

С палетния нож направете остър ръб и загладете повърхностите. Охладете поне за 30 мин преди да покривате тортата.


ОБЛИЧАНЕ С МАРЦИПАН ИЛИ МАСЛЕНО ТЕСТО

Щом разточите до нужния размер, повдигнете марципана или захарното тесто с помощта на точилката и го поставете върху измазаната торта.

Загладете евентуалните балончета и избутайте покритието към ръбовете

С малък остър нож отрежете излишното тесто или марципан.

Накрая загладете тортата, за да полирате повърхността.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 204
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ