Покрийте с тесто форма за тарта

24 September 2014 12:02
Покрийте с тесто форма за тарта
Покрийте с тесто форма за тартаПокрийте с тесто форма за тарта

Усъвършенствайте техниката за покриване на тавичка за тарта с тесто в няколко лесни стъпки.

1. Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото на лист с дебелина 5 мм и с 5 см по-широк от основата и стените на тавичка.






2. Навийте тестото върху точилката, в посока към вас, като го повдигате. Внимателно го развийте върху тавичката, като оставите да висят отвън равни краища.





3. Внимателно притиснете тестото към тавичката и ъглите – така ще имате приятен ръб след печенето.






4. За да отрежете излишното тесто, силно натиснете с точилката по краищата на тавичката. Притиснете внимателно тестото към стените, като го изтеглите леко нагоре – ще се свие малко при печенето. Охладете за поне 30 мин – така глутенът ще отпочине, което ще предотврати свиването на тестото във фурната.

 

Списанието
BBC Good Food България Брой 192
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ