Какво да използваме, за да направим хубаво смути, и кои плодове да комбинираме?

09 September 2010 21:15
Какво да използваме, за да направим хубаво смути, и кои плодове да комбинираме?

Смути е добро начало на деня, тъй като са богати на хранителни вещества и влакнини, а се приготвят лесно. Грубо казано, целият плод се смила на пулпа, а затова може да използвате оборудване, което най-вероятно вече имате, като блендер. 

Може да подобрите вашето смути с каквото имате в хладилника или в купата с плодове – не се страхувайте да експериментирате. Добавете банан за плътност и сладост и плод, който става по-течен при блендиране като ябълка или ананас. Може да налеете и сок. А за да добиете кремообразна плътност, добавете кисело мляко.

Плодовите сокове също са чудесни, но за тях е нужно да имате добра сокоизстисквачка. Целта е да се отдели сокът от влакнините на плода. Цените на тези уреди, разбира се, варират, така че сами може да прецените каква сума може да отделите. Може да направите сок не само от плодове, но и от зеленчуци, така ще обогатите менюто на децата, които понякога се мръщят на зелените неща в чинията. Пробвайте например сок от морков, портокал, целина и ябълка.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ