Как да използваме балсамов оцет и крема ди ачето балсамико?

09 September 2010 20:59
Как да използваме балсамов оцет и крема ди ачето балсамико?


Крема ди ачето балсамико е по-евтиният вариант на отлежалия балсамов оцет и на практика е различен продукт. Отлежалият балсамов оцет получава гъстата си и лепкава консистенция, като отлежава дълго време в дървени бъчви. Те позволяват на част от оцета да се изпари.

 

Крема ди ачето балсамико наподобява балсамовия оцет по консистенция и вкус, но се получава чрез бързо редуциране на силен огън и добавяне на захар. Сладко-киселият му вкус го прави подходящ както за пикантни, така и за сладки ястия. С него може да поръсите дори плодове или печено или пържено месо със салата от рукола и пармезан. Добро хрумване е да го сложите в купичка до плато с хапки пармезан, които да топвате в оцета.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ