Зелен фасул и тиквички за замразяване - направете го добре!

09 September 2010 20:41
Зелен фасул и тиквички за замразяване - направете го добре!

 

Тиквичките не са най-подходящият за замразяване зеленчук. Те са с високо съдържание на вода и когато са замразени, в тях се образуват големи кристали лед, които разрушават клетъчната им структура. Можете да ги нарежете на пръчици и да замразите в пликове. Използвайте в рамките на 1-2 месеца. Друг начин да ги замразите е под формата на течност, например крем-супа.

За разлика от тиквичките, зеленият фасул е идеален за замразяване. Може да го сложите във фризера направо суров, но ако първо го бланширате, ще го запазите по-дълго.

Подгответе боба, все едно ще го готвите, и го сложете в голяма тенджера с вряща вода. Когато водата заври наново с него, засечете 1 - 2 мин. Изсипете го в гевгир и го сложете под течаща студена вода, тъй като варенето продължава дори и след като го свалите от огъня. Отцедете зърната и хубаво ги подсушете с кухненска хартия.

Сложете ги в найлонови пликове и притиснете леко, за да излезе въздухът. Запечатайте пликовете, замразете боба до 6 месеца и го използвайте директно замразен.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ