Победители в Бургаския фестивал на виното 2015

05 August 2015 12:43
Победители в Бургаския фестивал на виното 2015

Завърши второто издание на винения фестивал в Бургас, чиийто организатори са Националната лозаро-винарска камара и фирма “Експо ­тийм”, с подкрепата на община “Бургас» и със съдействието на Съюза на енолозите в България.

Вината Совиньон блан, които участваха в конкурса с професионално жури по време на „Бургаския фестивал на виното 2015“, бяха предложени за дегустация на потребителите в конкурс „Изборът на потребителя“, който се организира от Национална лозаро-винарска камара и асоциация „Активни потребители“. Победителите  ще имат правото да поставят знак на бутилките "Продукт на потребителите 2015". А ето и кои са те:

Совиньон блан:

Първо място: Фаворит на близо 50% от потребителите е новозеландският Совиньон блан Confidence 2014 на винарска изба Black Cottage.

Второ място: „Бергуле“ Совиньон блан 2013 на ВИ „Вила Мелник“ ООД.

Трето място: Ятрус 2014 Совиньон блан 2014 на ВИ „Тера Тангра“ ООД.

 

Освен Совиньон блан в конкурса „Изборът на потребителите“ участваха 3 категории вина от други сортове.  Победителите имат право да поставят знак на бутилките „Продукт на потребителите 2015“.

 

Червени вина

Първо място: Stallion Classic 2012 – Каберне фран, Саберне Совиньон, Сира и Мерло на ВИ „Анжелус естейт“ АД.

Второ място: Villa Marvella Каберне фран 2013 на „Черноморско злато“ АД.

Трето място: РОТО 2010 на „Тера Тангра“ ООД.

 

Бели вина

Първо място: Rainoff Muscat" 2014 - "Винарски съюз" АД.

Второ място: Мускат  ЕМ - ВИ "Едоадро Миролио".

Трето място: White Stallion - 2014 - Шардоне & Вьоние & Совиньон блан - Анжелус естейт АД.

 

Розови вина

Първо място: Leva Cabernet Sauvignon & Syrah 2014 - "Винекс Славянци" АД.

Второ място: Rose Stallion 2014  Каберен фран & Сира - "Анжелус естейт" АД.

Трето място: Розе  ЕМ, 2014 -  ВИ "Едоадро Миролио".

Списанието
BBC Good Food България Брой 192
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ