Ако отглеждате свои собствени зеленчуци, това е времето в годината, когато тежката работа в градината се отплаща и усещате прекрасния вкус на резултатите.
Току-що откъснатите домашни тиквички имат съвсем различен вкус от купените от магазина. Те са по-твърди, по-ароматни, стига да не сте ги оставили да станат прекалено големи.
Вкусът им е мек, което означава, че са отлична основа за други аромати и се съчетават добре със средиземноморски продукти като босилек, домати, маслини, каперси, сирене фета и хумус. Стават отлични, когато ги сготвите с подправки, например на къри със скариди.
Ще се изненадате колко бързо растат тиквичките, така че, ако някои са наедрели твърде много, ги откъснете и ги направете на мармалад с джинджифил.
За жалост, тиквичките не са подходящи за замразяване, тъй като съдържат много вода. Опитайте се да ги замразите леко недоварени в доматен сос.
Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.