Тиквички

01 October 2015 12:37
Тиквички

Ако отглеждате свои собствени зеленчуци, това е времето в годината, когато тежката работа в градината се отплаща и усещате прекрасния вкус на резултатите.

Току-що откъснатите домашни тиквички имат съвсем различен вкус от купените от магазина. Те са по-твърди, по-ароматни, стига да не сте ги оставили да станат прекалено големи.

Вкусът им е мек, което означава, че са отлична основа за други аромати и се съчетават добре със средиземноморски продукти като босилек, домати, маслини, каперси, сирене фета и хумус. Стават отлични, когато ги сготвите с подправки, например на къри със скариди.

Ще се изненадате колко бързо растат тиквичките, така че, ако някои са наедрели твърде много, ги откъснете и ги направете на мармалад с джинджифил.

За жалост, тиквичките не са подходящи за замразяване, тъй като съдържат много вода. Опитайте се да ги замразите леко недоварени в доматен сос.


Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ