Салата с печена тиква и червено цвекло

Рецептата е на шеф Ивайло Игнатов.

26 June 2014 11:18
Салата с печена тиква и червено цвекло
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

жълта тиква
зехтин
сол
прясна салвия
бахар и дафинов лист
мариновано червено цвекло
краве сирене
пресен босилек
маслини
сушени домати

Приготвяне

1. Нарежте тиквата на еднакви по големина парчета, обелете я  и с нож направете малки разрези. Напълнете ги с цели зърна бахар.


2. На лист хартия за печене нарежете салвията и начупете дафиновия лист, върху тях подредете парчетата тиква и поръсете със зехтин, сол и черен пипер. Печете на 180°С, докато омекне.


3. Оставете да изстине, махнете бахара и дафиновия лист и аранжирайте в чиния с останалите продукти.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ