ПЕТ ВАРИАНТА ЗА ВАРЕНА ЦАРЕВИЦА

04 October 2016 13:10
ПЕТ ВАРИАНТА ЗА ВАРЕНА ЦАРЕВИЦА

Коко локо

Запържете 2 сварени царевици заедно с 1 с.л. кокосово масло до златисто кафяво. Изстискайте отгоре сока от 1 лайм, 1 с.л. запечени кокосови стърготини и 1 ситно нарязана люта чушка за тропическа нотка.

Люто, люто, люто

Натрийте 4 сварени царевици с 2 с.л.подправка пири-пири и 30 г масло.Запечете ги в силно загрят оребрен тиган, докато получат черни шарки. Полейте с 1 с.л. чили олио и поръсете с 2 с.л. нарязани листа кориандър.

Златиста и чеснова

Загрейте 50 г масло в тиган, докато стане кафеникаво. Добавете 2 големи смачкани скилидки чесън и ги запържете до златисто. Намажете маслото върху две сварени царевици и ги поръсете с 25 г настърган пармезан. Страхотни са като гарнитура към стек.

По гръцки

Смелете 100 г черни и зелени маслини с 2 с.л. зехтин и 1 ч.л. сушен риган, за да направите паста. Намажете с нея 2 сварени царевици и натрошете отгоре 2 с.л. фета сирене, 1 с.л. ситно нарязани домати и шепа нарязан магданоз.

Сусам и мисо

Загрейте фурната до 200°С (180°С собдухване). Поръсете 4 царевици със сусам и запечете с 2 с.л. сусамово олио и 200 г бяла мисо паста, докато омекнат.

Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ