Какво сервираха на сватбата на Пипа Мидълтън? Плюс тортата!

22 May 2017 14:22
Какво сервираха на сватбата на Пипа Мидълтън? Плюс тортата!
Какво сервираха на сватбата на Пипа Мидълтън? Плюс тортата!Какво сервираха на сватбата на Пипа Мидълтън? Плюс тортата!Какво сервираха на сватбата на Пипа Мидълтън? Плюс тортата!

Пипа Мидълтън, сестра на Дукесата на Кембридж Кейт Мидълтън, се омъжи за своята отдавнашна любов Джеймс Матюз през изминалата седмица. Тук разкриваме всичко, което научихме (засега) за сватбеното меню. Според Hello! Magazine е имало два приема: „Младоженците са отпразнували венчавката си с два приема: традиционно събитие в следобедните часове, със седящи места и речи, последвано от късна вечеря и парти.“ Сред 350 гости са лили Дукът и Дукесата на Кембридж, Принц Хари, Роже Федерер и съпругата му Мирка.

 

Канапетата: Hello! съобщава, че на приема „гостите са били глезени с изискани канапета с миди Сен Жак и пушена сьомга, докато са пийвали шампанско и слушали речите“. В действителност, научихме, че са били поднесени 20000 канапета. Храната за приема е пригогвена от Blue Strawberry and Table Talk, които поднесли „модерни ястия“, включително карпачо от еленско месо с гъбен пълнеж, пресни лангостини в черупките им, и аспержи със сос холандез.

 

Анонимният доставчик на хайвер: Докато повечето продукти, използвани в кетърнига, са британски, хайверът не е. На гостите е поднесен 8 кг хайвер от белуга на стойност 40000 GBP и дарен от анонимен руски източник.

 

Колелото сирене: Дочухме слухове, че е имало гигантско колело пармезан заедно с изобилно количество испанска шунка. „Шефоветеса били инструктирани да режат и сервират шунката серрано при поискване от огромните бутове хамон, докато колелото сирене е било на разположение на гостите да се обслужват сами.

 

Шампанското: Избраното от младоженците шампанско, поднесено на гостите след църковната церемония е било Ruinart Blanc de Blanc Champagne. По-късно е поднесено 2010 Blanc de Noir Tillington by Sussex winery Nyetimber.

 

Тортата: Според съобщенията, тортата на Пипа и Джеймс е била направена по поръчка от Domino Purchas, лондонски дизайнер на торти. „Сватбената торта се състоеше от 4 етажа плодова торта, покрита с бял айсинг“, и за разлика от американската традиция, според която тортата се разрязва в края на вечерта, пипа и Джеймс са разрязали тяхната по време на следобедния прием.

 

Детското меню: Децата не са били изключени от кулинарното забавление, и въпреки че вероятно не се интересуват твърде много от хайвер и шампанско, „младите гости, включително Принц Джордж и Принцеса Шарлот, са се насладили на по-просто меню, включващо малки сандвичи и микс от сурови зеленчуци“.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ