Когато изкуството срещне технологиите или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина!

03 November 2017 14:09
Когато изкуството срещне технологиите или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина!
Когато изкуството срещне технологиите или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина!Когато изкуството срещне технологиите или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина!Когато изкуството срещне технологиите или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина!

Когато изкуството срещне технологиите или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина!

Miele България отпразнува две години от откриването на Центъра си за практически умения (Miele Experience Center) с изложба на световно известните български художници Лариса Илиева и Николай Панайотов, а куратор на изложбата беше Филип Зидарски. 

На 12 октомври Miele Experience Center навърши 2 години. Производител на премиум уреди за дома и професионална техника събра видни гости, журналисти и приятели в Центъра за практически умения на компанията. Именно това е мястото, където вече две години потребителите имат възможност да се докоснат отблизо до най-елегантните и иновативни електроуреди, които Miele предлага на българския пазар. В центърa са изложени най-новите колекции на немския производител в работен режим, с цел потребителите да могат да изпитат удоволствието от работата с тях в реални условия.

Екипът на Miele посрещна гостите си под мотото на изкуството. За целта компанията предостави своя център за поставяне на  изложба на картини и скулптури на Лариса Илиева и Николай Панайотов, на която гостите могат да се насладят по време на тържеството. Модерните творби допълват изчистения и елегантен дизайн на уредите, които Miele предлага на своите клиенти години наред.

„Там, където кухнята и всекидневната се преливат в едно, е необходимо дизайнът да е максимално изчистен“

, убедени са от компанията.

Точно поради тази причина марката създава и изцяло новата си линия електроуреди ArtLine, които се управляват само с едно докосване. Това е също така доказателство за иновативния подход на Miele и мотото, към което компанията винаги се придържа от самото си създаване през 1899 г. – “Immer Besser” (Винаги по-добри). “Нашият успех е изграден върху безкомпромисно качество, водещ в отрасъла дизайн и ангажимент да останем верни на себе си”, споделят за успеха си на световно ниво от Miele.

За Art посланието на вечерта важна роля имаха съвременните художници Николай Панайотов и Лариса Илиева, чиито творби впечатляват родна и чуждестранна публика. Панайотов е човек на изкуството, пробил в Париж като художник, а след 18 прекарани години там, се завръща в България. През 2005 г. той купува и ремонтира сградата на изоставеното училище в Севлиевското село Стоките, за да създаде „Бялото училище” – алтернативно „място за изкуство”, разположено в подножието на Стара планина. Художникът е завършил “Стенопис” в Художествената академия, където преподава седем години преди да замине. Неговата съпруга,  Лариса Илиева завършва живопис във факултета по изобразителни изкуства към ВТУ "Св. Кирил и Методий" през 1996 г. Усвоява и развива техниката на сухия пастел, с която печели световна известност. Също като Панайотов, пътyва междy Франция  и Бългаpия, търсейки творческа муза.

Следвайки интересния „Art“ подход, в навечерието на празника Лариса Илиева и Николай Панайотов рисуваха на живо, а тяхно платно бяха хладилници от най-новата серия на Miele - „Black board“ (черна дъска). Под акомпанимента на невероятния Ангел Заберски, празникът на изкуството намери своята нова галерия за вдъхновие.

Екипът на Miele България е изключително щастлив да бъде домакин на творбите на тези двама съвременни художници точно в навечерието втората годишнината от създаването на Центъра за практически умения на компанията. Защото „Immer Besser“ се крие именно в иновативното, елегантното и в изкуството да се отличаваш и да бъдеш различен. 

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ