Български уебсайт е сред най- добрите пет в Европа

30 November 2017 15:29
Български уебсайт е сред най-  добрите пет в Европа

Както през последните три години в края на ноември, така и тази година се състоя гала събитието .eu Уеб.

Награди  привлече вниманието на .eu общността и индустрията на домейн имената. Изтъкнато жури от евро пейски представители избра най-добрите уебсайтове измежду 15те финалисти, номинирани в пет категории. Победителите на #2017euWA бяха разкрити по време на .eu Уеб Награди гала церемонията, която се проведе снощи в Театър Водевил в сърцето на Брюксел, Белгия. 

Победителите и специалните награди представляват една еклектична група, която произлиза от целия Европейски Съюз, включително България (Krina.eu) в категория Лидери, Латвия (Muniocandela.eu и Letthejourneybegin.eu), Швеция (Greenworks.eu), Германия (Smr- project.eu), Белгия (Dourfestival.eu) и Полша (Biotrem.eu).

Българският Еврокомисар за „Цифрова икономика и цифрово общество“ Мария Габриел заяви:

„Изборът на име на домейн с .eu е не просто избор на разширение за даден уебсайт, а избор да бъдеш възприет като европеец, да вярваш в основните ценности на европейската култура, да си наясно, че Европа е и ще продължи да бъде етикет за качество на световно ниво.”

„Много сме удовлетворени от начина, по който гала церемонията протече снощи“, коментира Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid. “Всяка година сме толкова горди да отличим висококачественото онлайн присъствие, което нашите притежатели на домейн имена са изградили”

, добави той.

Годишните eu Уеб Награди, са проведени за пръв път през 2014 г., представляват онлайн конкурс, в който уебсайтове с .eu и .ею домейн имена могат да бъдат номинирани и имат възможността да спечелят награден пакет, който да допринесе за повече надеждност и видимост на техните онлайн дейности.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ