Паприкаш с гъби

Страхотно ястие - готово само за 20 минути!

20 June 2014 15:18
Паприкаш с гъби
15 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 220
  • маз 14
  • нас. маз 5
  • въгл 17
  • захар 13
  • фибри 7
  • прот 8
  • сол 2

Продукти

1/2 ч.л. кимион на зърна
1 с.л. зехтин
1 глава лук, разполовена и нарязана
300 г гъби, разрязани на четвъртинки
1 голяма зелена чушка, без семки и нарязана на парчета
2 ч.л. пушен червен пипер
400 г домати от консерва, нарязани
1 кубче зеленчуков бульон (или безглутенова алтернатива)
4 с.л. сметана
нарязан магданоз (по желание)
паста, сварени картофи или хрупкав чеснов хляб, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте широк тиган и запечете кимиона за няколко секунди. Добавете чесъна, лука, гъбите и чушката, поръсете със сол и черен пипер (солта ще извлече влагата от гъбите). Гответе, като разбърквате често, около 6-8 мин, докато зеленчуците омекнат и лукът стане златист.


2. Поръсете червения пипер върху зеленчуците, сипете доматите, бульона и половин консерва вода. Оставете да се готви около 5 мин. Разпределете на порции заедно със сметаната, магданоза (ако използвате) и сервирайте с паста, сварени картофи или чеснов хляб.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ