Шеф Петър Михалчев и Kikkoman обединиха сили за постигането на неповторими вкусове

20 November 2018 11:24
Шеф Петър Михалчев и Kikkoman обединиха сили за постигането на неповторими вкусове

В уютната обстановка на зала Томеко ВК Комерсиал представиха новото лице на Kikkoman - чаровният, опитен в различни кухни и кулинарни култури Шеф Михалчев.

На събитието присъстваха журналисти и блогъри, които с голям интерес дегустираха подбраните от Шеф Михалчев ястия:

- баницата на баба с дърпани кори през погледа на шеф Михалчев;


- пушена черноморска риба с уникален подпис;


- източнобалканска черна свиня с... любов.


Гостите бяха поканени да открият съставките на всяко едно от ястията, което не бе лесна задача. Шеф Михалчев се бе постарал да ги затрудни с използването на нетрадиционен миск за приготвянето на традиционни рецепти от родната кухня, съчетани с различни сосове на базата на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.

За Kikkoman:

Соевият сос Kikkoman, който присъства на японската трапеза от повече от 300 години, се произвежда чрез естествен процес на ферментацияпо традиционна, автентична японска рецепта, на базата единствено на 4 естествени съставки: соеви зърна, пшеница, вода и сол. Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти или подобрители на вкуса и аромата. По време на деликатния процес на ферментация, който продължава с месеци, в него се развиват около 300 различни аромата.

Тази изтънчена подправка е подходяща не само за азиатски ястия; готвачи и ценители от цял свят оценяват деликатния аромат на соевия сос в съчетание с тяхната национална кухня. Aко държите на здравословния начин на живот, соевият сос е чудесен заместител на солта.


За шеф Петър Михалчев:

Петър е на 44 години от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2007 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се  в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България – Miyabi. През 2017 г. има честта да приготвя лично храна за министър председателя на Япония Абе Сан, ежегодишно посреща и готви за Японското посолство и общност в България.Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ