Вегетарианска лазаня с рикота

Вкусно основно вегетарианско ястие.

19 June 2014 16:09
Вегетарианска лазаня с рикота
95 мин. Лесно Порции 5

  • ккал 555
  • маз 30
  • нас. маз 18
  • въгл 50
  • захар 22
  • фибри 10
  • прот 21
  • сол 1

Продукти

3 големи моркова, настъргани
3 големи пащърнака, настъргани
1 сладък картоф, настърган
1 с.л. листа от мащерка, едро нарязани
500 г доматено пюре пасата с лук и чесън
2 с.л. доматено пюре
250 г сирене рикота
200 г сметана
2 яйца, разбити
80 г пармезан, настърган (или вегетарианска алтернатива)
олио, за намазняване
6 кори за лазаня

Приготвяне

1. Разбъркайте зеленчуците, мащерката, пасатата, доматеното пюре и подправете добре. В друга купа разбъркайте рикотата, сметаната, яйцата и пармезана, от който отделете 2 с.л.


2. Сглобете лазанята, като сложите половината от зеленчуковата смес на дъното на предварително намазан с олио двулитров съд за лазаня, продължете с пласт кори (ако трябва, начупете ги, за да покриете зеленчуците) и накрая половината от сместа с рикота. Повторете всичко, като завършите отново с рикота. Поръсете с останалия пармезан, завийте съда с опаковъчно фолио и замразете до 3 месеца.


3. За да сготвите ястието от фризера, загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване). Отстранете прозрачното фолио, покрийте отгоре с алуминиево фолио и сложете съда по средата на фурната за 1 час. Увеличете температурата на 200°С (180°С с обдухване), махнете фолиото и запечете за още 35-45 мин, докато лазанята стане златиста отгоре.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ