Пуешко пиката

Хранете се добре всеки ден

01 February 2019 04:36
Пуешко пиката
45 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 362
  • маз 10
  • нас. маз 1
  • въгл 29
  • захар 3
  • фибри 4
  • прот 41
  • сол 1

Продукти

3 с.л. олио
750 г бейби картофи, по-едрите
разполовени
4 стека от бяло пуешко месо
2 скилидки чесън, ситно нарязани
3 с.л. каперси
250 мл безглутенов пилешки бульон
настърганата кора и сокът от 1 лимон
малка връзка копър, едро нарязан
зелена салата, за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Поръсете картофите с 2 с.л. олио, овкусете и запечете за 40-45 мин.


2 Загрейте останалото олио в голям тиган. Овкусете пуешките стекове и ги запържете за 2-3 мин от всяка страна, докато се сготвят отвътре, след това ги извадете и оставете настрана. Добавете чесъна, каперсите, бульона и лимоновия сок в тигана, оставете да бълбука около 3-4 мин. Върнете месото в тигана да се затопли отново. Разбъркайте вътре копъра и лимоновата кора, сервирайте с картофите и салатата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 192
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ