Пица джоб

Хранете се добре всеки ден

01 February 2019 04:48
Пица джоб
30 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 562
  • маз 40
  • нас. маз 16
  • въгл 33
  • захар 3
  • фибри 4
  • прот 15
  • сол 1

Продукти

1 с.л. олио
1 голяма скилидка чесън, смачкана
½ ч.л. сух риган
400 г консерва домати, отцедени и
смачкани
1 с.л. доматено пюре
около 650 г маслено тесто
250 г настъргана моцарела
80 г колбас пеперони, нарязан
160 г пълнени зелени маслини,
разполовени
1 яйце, разбито

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Налейте олио в тенджера и добавете чесъна и ригана. Гответе около 1 мин, докато отпуснат аромата си. Разбъркайте вътре доматите и доматеното пюре, гответе на силен огън около 5 мин, докато стегнат.


2 Разточете тестото и го нарежете на 8 квадрата, подредете ги в две тави. Намажете половината от всеки квадрат тесто с доматения сос, като оставите борд от 0,5 см. Сложете отгоре моцарела, колбас и маслини (така ще запазите сиренето да не излезе отгоре, ако се разтопи). Намажете краищата с яйце и прегънете отгоре свободната половина тесто. Притиснете по края с вилица, за да залепне. Ако имате време, оставете пицата джоб в хладилника поне за 15 мин да стегне.


3 Преди да печете, направете вдлъбнатина отгоре на джоба и намажете с още малко разбито яйце. Запечете за 20 мин, докато пиците станат златисти.

Списанието
BBC Good Food България Брой 194
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ