Пица джоб

Хранете се добре всеки ден

01 February 2019 04:48
Пица джоб
30 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 562
  • маз 40
  • нас. маз 16
  • въгл 33
  • захар 3
  • фибри 4
  • прот 15
  • сол 1

Продукти

1 с.л. олио
1 голяма скилидка чесън, смачкана
½ ч.л. сух риган
400 г консерва домати, отцедени и
смачкани
1 с.л. доматено пюре
около 650 г маслено тесто
250 г настъргана моцарела
80 г колбас пеперони, нарязан
160 г пълнени зелени маслини,
разполовени
1 яйце, разбито

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Налейте олио в тенджера и добавете чесъна и ригана. Гответе около 1 мин, докато отпуснат аромата си. Разбъркайте вътре доматите и доматеното пюре, гответе на силен огън около 5 мин, докато стегнат.


2 Разточете тестото и го нарежете на 8 квадрата, подредете ги в две тави. Намажете половината от всеки квадрат тесто с доматения сос, като оставите борд от 0,5 см. Сложете отгоре моцарела, колбас и маслини (така ще запазите сиренето да не излезе отгоре, ако се разтопи). Намажете краищата с яйце и прегънете отгоре свободната половина тесто. Притиснете по края с вилица, за да залепне. Ако имате време, оставете пицата джоб в хладилника поне за 15 мин да стегне.


3 Преди да печете, направете вдлъбнатина отгоре на джоба и намажете с още малко разбито яйце. Запечете за 20 мин, докато пиците станат златисти.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 204
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ