Стек жамбон с праз, пюре от целина и ябълков сос

Хранете се здравословно всеки ден

01 February 2019 05:35
Стек жамбон с праз, пюре от целина и ябълков сос
35 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 597
  • маз 32
  • нас. маз 13
  • въгл 15
  • захар 13
  • фибри 14
  • прот 52
  • сол 7

Продукти

50 г масло
4 стръка праз, тънко нарязани
1 голяма глава целина, обелена и
нарязана на хапки
4 малки ябълки
150 мл ябълков сок
1 с.л. едрозърнеста горчица
щипка кристална захар
1 с.л. олио
4 стека жамбон

Приготвяне

1 Разтопете половината масло в голяма тенджера с капак. Запържете в нея праза, похлупен, за около 10 мин, докато омекне, като разбърквате от време на време, за да не залепне.


2 През това време сложете целината в тенджера, покрийте я с подсолена вода. Кипнете и варете около 15-20 мин, докато омекне. Отцедете и намачкайте на едро, после разбийте с миксер на фино пюре. Добавете праза и останалото масло, овкусете и запазете на топло.


3 Сложете ябълките и ябълковия сок в тенджера. Загрейте ги за 10 мин на умерен огън, като разбърквате, докато ябълките се разпаднат. Тогава добавете горчицата и захарта, овкусете.


4 Загрейте олиото в тенджерата, в която сте готвили праза. Запържете стековете на умерен до силен огън за 3-4 мин от всяка страна. Сервирайте с пюрето и ябълковия сос отстрани.

Списанието
BBC Good Food България Брой 192
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ