Печени ябълки с гранола

Хранете се добре всеки ден

01 February 2019 07:24
Печени ябълки с гранола
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 231
  • маз 10
  • нас. маз 4
  • въгл 27
  • захар 21
  • фибри 4
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

5 пълни с.л. гранола
1 ч.л. канела на прах
1 с.л. светла кафява мека захар
настърганата кора и сокът от
½ портокал
4 десертни ябълки, почистени от
семките и леко очертани по
периферията
20 г масло
сметана или сладолед, за сервиране

Приготвяне

Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Смесете гранолата, канелата, захарта и портокаловата кора и сок. Сложете ябълките в тава и ги напълнете със сместа, полейте ги с останалия сок. Сложете най-отгоре на всяка ябълка бучка масло и запечете за 30 мин, докато омекнат и станат лепкави. Сервирайте с лъжица сметана или сладолед.

Списанието
BBC Good Food България Брой 194
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ