Ароматни палачинки с джинджифил

Хранете се добре всеки ден

13 February 2019 11:30
Ароматни палачинки с джинджифил
30 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 111
  • маз 5
  • нас. маз 1
  • въгл 14
  • захар 2
  • фибри 1
  • прот 3
  • сол 0

Продукти

150 г брашно с набухвател
½ ч.л. бакпулвер
1 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. канела на прах
2 ч.л. кристална захар
1 яйце, разбито
½ с.л. кленов сироп и още за
сервиране
200 мл пълномаслено мляко
растително олио, за пържене
100 г фурми, без костилки,
нарязани, за сервиране
100 мл сметана, за сервиране

Приготвяне

1 Сложете брашното, бакпулвера, джинджифила, канелата и захарта в голяма купа заедно с щипка сол. Смесете яйцето, кленовия сироп и млякото в кана. Добавете постепенно течната към сухата смес, като разбърквате, докато получите гладко тесто.
2 Загрейте малко олио в голям незалепващ тиган на умерен огън и оформете с черпак 2-3 малки кръгчета в тигана. Пържете 1-2 мин, докато започнат да се появяват мехурчета по повърхността, после обърнете и пържете още 1 мин, докато бухнат. Пригответе по този
начин цялото тесто на порции, за да получите 10 палачинки.
3 Сервирайте ги с още кленов сироп, сметана и фурми, поръсени отгоре.
Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ