Селска зеленчукова супа

Ако спазвате нашия диетичен план, тази зеленчукова супа може да бъде вашата засищаща вечеря. Ще ви остане дори да замразите

18 February 2019 11:16
Селска зеленчукова супа
45 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 162
  • маз 5
  • нас. маз 1
  • въгл 19
  • захар 9
  • фибри 7
  • прот 7
  • сол 0

Продукти

1 с.л. рапично олио
1 голяма глава лук, нарязан
2 моркова, нарязани
2 стръка целина, нарязани
50 г червена леща
1,5 л врял зеленчуков бульон
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. нарязана прясна мащерка
1 стрък праз, ситно нарязан
175 г карфиол, на хапки
1 тиквичка, нарязана
3 скилидки чесън, ситно нарязани
½ савойско зеле, стеблата отстранени,
листата нарязани
1 с.л. босилек, нарязан

Приготвяне

1 Загрейте олиото в голяма тенджера с капак. Добавете лука, морковите и целината. Запържете ги за 10 мин, като разбърквате от време на време, докато започнат да се оцветяват по краищата. Разбъркайте вътре лещата и гответе още 1 мин.
2 Сипете в тенджерата горещия бульон, добавете доматеното пюре и мащерката, разбъркайте добре. Прибавете праза, карфиола, тиквичката и чесъна, кипнете, похлупете и оставете да къкри около 15 мин.
3 Добавете савойското зеле и босилека и гответе още 5 мин, докато листата омекнат. Овкусете с черен пипер, разпределете в купи и сервирайте. Ще се запази в хладилника за няколко дни. Може да се замрази, а при нужда да се размрази в тенджера до горещо.
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ