Дърпано свинско с медено чипотле

Хранете се добре всеки ден!

18 February 2019 11:41
Дърпано свинско с медено чипотле
400 мин. Лесно Порции 18

  • ккал 267
  • маз 10
  • нас. маз 3
  • въгл 9
  • захар 9
  • фибри 0
  • прот 35
  • сол 0

Продукти

1,2 кг свинско месо от плешката без мазнини
75 г кетчуп и още 1 с.л.
3 с.л. паста чипотле (или друга люта паста)
3 с.л. мед
1 с.л. червен винен оцет

Приготвяне

1 До два дни по-рано (и поне 2 ч по-рано) смесете кетчупа с 2 с.л. чипотле, 2 с.л. мед и оцета. Намажете сместа върху месото и го сложете в плик или купа в хладилника да се маринова.
2 Загрейте фурната до 160°С (140°С с обдухване). Преместете месото в тава за печене, голяма колкото да се побере точно в нея, полейте го с останалата от мариноването течност и 100 мл вода. Покрийте с фолио, като се уверите, че месото е запечатано, но фолиото не го допира, печете 4 часа.
3 Засилете фурната до 200°С (180°С с обдухване) или охладете и изстудете месото, ако го приготвяте по-рано. Отстранете фолиото и върнете месото във фурната за 30 мин, докато стане хрупкаво и лепкаво отвън.
4 Извадете месото от тавата и с две вилици го направете на парченца. Смесете останалата 1 с.л. кетчуп с останалата паста чипотле и меда, разбъркайте в месото с малко сол и пипер точно преди да сервирате.
Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ