Чили с печени чушки и три вида боб

Хранете се добре всеки ден!

18 February 2019 11:51
Чили с печени чушки и три вида боб
105 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 327
  • маз 6
  • нас. маз 1
  • въгл 41
  • захар 9
  • фибри 18
  • прот 19
  • сол 1

Продукти

2 глави лук, нарязан
2 стръка целина, ситно нарязани
2 жълти или оранжеви големи чушки,
ситно нарязани
2 с.л. растително олио
900 г печени червени чушки
2 ч.л. паста чипотле (или друга люта
паста)
2 с.л. червен винен оцет
по 1 с.л. какао, сушен риган и сладък
пушен червен пипер
2 с.л. смлян кимион
1 ч.л. канела на прах
2 х 400 г консервирани нарязани домати
400 г консерва боб в доматен сос
3 х 400 г консерва червен боб, отцеден и
изплакнат
2 х 400 г консерва черен боб, отцеден и
изплакнат

Приготвяне

1 Сложете лука, целината и нарязаните чушки с олиото в най-голямата си огнеупорна касерола или в дълбок тиган с дебело дъно. Запържете ги внимателно на слаб огън, докато омекнат, но без да потъмняват.
2 Сложете една четвърт от печените чушки в кухненски робот заедно с пастата чипотле, оцета, какаото, сушените подправки. Направете на пюре и го добавете към запържените зеленчуци. Разбъркайте и гответе няколко минути.
3 Добавете доматите и боба с доматен сос заедно с 1 консерва вода и оставете да се задушава на тих огън, докато се сгъсти.
4 На този етап можете да охладите ястието и да го приберете в хладилника, ако го приготвяте предварително. В обратен случай добавете червения и черния боб и останалите печени червени чушки, нарязани на парченца и затоплете. (Тази рецепта е за голямо ястие, така че, когато сосът ви е готов, ще ви бъде по-лесно да го разделите в два съда, преди да добавите боба и печените чушки.) Щом забълбука и бобът стане горещ, подправете на вкус и сервирайте.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ