Тост с хумус от цвекло с маслини и мента

19 January 2020 12:16
Тост с хумус от цвекло с маслини и мента
12 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 381
  • маз 12
  • нас. маз 3
  • въгл 47
  • захар 11
  • фибри 11
  • прот 16
  • сол 1

Продукти

2 резена пълнозърнест соден хляб
със 
семена
210 г консерва нахут, отцеден
200 г сварено червено цвекло, нарязано
1 с.л. лимонов сок
1 малка скилидка чесън
1 ч.л. рапично олио
30 г бяло сирене
6 маслини каламата, без костилки
няколко пресни листа мента

Приготвяне

1 Запечете хляба – ако резените са много дълги, разполовете ги.
2 В това време сложете в купа нахута заедно с половината от цвеклото, лимоновия сок, чесъна и олиото и направете на пюре с ръчен блендер. Намажете тостовете с получената смес, поставете отгоре останалото цвекло и поръсете със сирене, маслини и мента.

gf съвет:

Ако ще обядвате в офиса, запечете хляба и вземете хумуса отделно от цвеклото, маслините и ментата.
Списанието
BBC Good Food България - Брой 202
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ