Мексиканска бобена супа с накъсано пилешко и лайм

25 February 2019 12:24
Мексиканска бобена супа с накъсано пилешко и лайм
30 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 378
  • маз 8
  • нас. маз 1
  • въгл 36
  • захар 17
  • фибри 12
  • прот 32
  • сол 1

Продукти

2 ч.л. рапично олио
1 голяма глава лук, ситно нарязана
1 червена чушка, едро нарязана
2 скилидки чесън, нарязани
2 ч.л. леко лют червен пипер
по 1 ч.л. смлян кориандър и кимион
400 г консерва нарязани домати
400 г консерва черен боб
1 ч.л. зеленчуков бульон на прах
1 парче печени пилешки гърди без кожа,
около 125 г, накъсани
шепа листа кориандър
сокът от 1 лайм
½ червена люта чушка, без семки,
ситно 
нарязана (по желание)

Приготвяне

1 Загрейте олиото в средно голям съд, добавете лука и чушките и пържете около 10 мин, като разбърквате. Добавете чесъна и подправките, след това доматите и боба заедно с течността от консервите, половин консерва вода и бульона. Похлупете и задушавайте около 15 мин.
2 В това време сложете пилешкото в купа, добавете кориандъра и сока от лайм с малко люта чушка и разбъркайте добре. Сипете супата в две купи, добавете от пилешкото и сервирайте.

gf съвет:

Бобовите и варивата са богати на защитни антиоксиданти, като черният боб си съперничи с боровинките по съдържание на флавоноиди. По-голямата консумация на тези ценни продукти се свързва с по-добро здраве и по-дълъг живот.
Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ