Дива сьомга с кокосово чътни и зелен пилаф

25 February 2019 14:24
Дива сьомга с кокосово чътни и зелен пилаф
50 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 553
  • маз 21
  • нас. маз 8
  • въгл 51
  • захар 13
  • фибри 11
  • прот 34
  • сол 0

Продукти

1 ч.л. рапично олио
1 глава лук, нарязан
25 г джинджифил,
нарязан на тънки 
пръчици
2 скилидки чесън, нарязани
1 зелена люта чушка,
без семките, 
нарязана
⅔ от малка връзка кориандър
шепа листа мента
20 г кокосова сметана
1 лайм, кората настъргана
и сокът от ½

50 г кафяв ориз басмати
2 х 100 г филета от сьомга, без кожа
връзка зелени листни зеленчуци,
ситно 
нарязани
125 г замразен грах
1 с.л. смлян кориандър

Приготвяне

1 Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). Загрейте олиото в голям, незалепващ уок и добавете лука, джинджифила, чесъна и лютата чушка. Гответе за кратко на силен огън, за да смесите всичко, след това покрийте с капак и гответе на тих огън за 10 мин, докато лукът омекне. Сложете 2 с.л. от сместа в купа, добавете кориандъра, ментата, кокосовата сметана, сокът и кората от лайма и 1 с.л. вода. Направете на пюре с ръчен блендер.
2 В същото време сварете ориза за 20 мин, отцедете.
3 Разпределете половината от кокосовата смес върху рибата и завийте филетата в алуминиево фолио. Печете 10 мин.
4 Продължете да готвите лука, този път без капак, докато започне да покафенява. Добавете листните зеленчуци и ги запържете, като разбърквате, докато леко омекнат. Добавете ориза и граха заедно със смления кориандър и гответе, докато зеленчуците омекнат. Ако сместа е твърде суха, добавете 1 с.л. вода. Прибавете останалата кокосова смес и разбъркайте. Сервирайте заедно с рибата.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ