Гъби, пълнени с фета сирене и горчичена салата

25 February 2019 14:36
Гъби, пълнени с фета сирене и горчичена салата
55 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 487
  • маз 24
  • нас. маз 6
  • въгл 40
  • захар 18
  • фибри 16
  • прот 20
  • сол 1

Продукти

4 големи гъби портобело,
около 10 см в 
диаметър
1-2 ч.л. рапично олио
100 г булгур
2 скилидки чесън, фино настъргани
50 г фета сирене, натрошено
2 ч.л. ситно нарязани листа розмарин
6 половинки орехови ядки,
едро 
нарязани
2 с.л. нарязан магданоз, по желание
За салатата
2 моркова, едро настъргани
1 глава червен лук, тънко нарязан
200 г червено зеле, тънко нарязано
40 г стафиди
1 с.л. рапично олио
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. английска горчица на прах
4 с.л. смесени семена (сусам,
слънчогледови и тиквени семки,
златен лен)

Приготвяне

1 Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). Отчупете пънчетата на гъбите и ги сложете в голям, плитък огнеупорен съд заедно с шапките на гъбите, с горната част надолу. Намажете ги с олио и печете 15 мин.
2 В това време сварете булгура за 8 мин, отцедете и разбъркайте с чесъна, сиренето, розмарина, орехите и магданоза (ако слагате).
3 Извадете гъбите от фурната. Нарежете пънчетата на едро, добавете ги към булгура и разпределете сместа в шапките на гъбите. Върнете във фурната за 10 мин, докато приготвите салатата.
4 Сложете всички съставки за салатата в купа и разбъркайте добре. Сервирайте половината с гъбите и охладете останалото, за да го поднесете с омлетените масала мъфини в друг ден.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ