Запечен карфиол с кейл и наденички

25 February 2019 15:31
Запечен карфиол с кейл и наденички
50 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 544
  • маз 41
  • нас. маз 17
  • въгл 18
  • захар 5
  • фибри 6
  • прот 23
  • сол 4

Продукти

680 г карфиол, на розички
180 г кейл, нарязан
1 с.л. зехтин
400 г наденички, обелени от обвивката
700 г сос със сирене
100 г чедър, настърган
смесени салатни листа,
за сервиране 
(по желание)

Приготвяне

1 Кипнете голяма тенджера с подсолена вода и сварете карфиола за 6 мин, като добавите кейла за последната минута. Отцедете добре. 2 През това време загрейте зехтина в незалепващ тиган и добавете каймата от наденичките, като я накъсате с дървена лъжица. Запържете до кафяво за 4-5 мин.
3 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване) и сложете карфиола и кейла в голям огнеупорен съд. Полейте отгоре соса със сирене, овкусете и разбъркайте, за да се овалят зеленчуците добре. Поръсете с каймата и чедъра. Запечете за 30 мин, докато повърхността стане златиста, а сосът започне да бълбука. Сервирайте със смесени салатни листа, ако желаете.
Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ