Запечен карфиол с кейл и наденички

21 January 2020 15:31
Запечен карфиол с кейл и наденички
50 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 544
  • маз 41
  • нас. маз 17
  • въгл 18
  • захар 5
  • фибри 6
  • прот 23
  • сол 4

Продукти

680 г карфиол, на розички
180 г кейл, нарязан
1 с.л. зехтин
400 г наденички, обелени от обвивката
700 г сос със сирене
100 г чедър, настърган
смесени салатни листа,
за сервиране 
(по желание)

Приготвяне

1 Кипнете голяма тенджера с подсолена вода и сварете карфиола за 6 мин, като добавите кейла за последната минута. Отцедете добре. 2 През това време загрейте зехтина в незалепващ тиган и добавете каймата от наденичките, като я накъсате с дървена лъжица. Запържете до кафяво за 4-5 мин.
3 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване) и сложете карфиола и кейла в голям огнеупорен съд. Полейте отгоре соса със сирене, овкусете и разбъркайте, за да се овалят зеленчуците добре. Поръсете с каймата и чедъра. Запечете за 30 мин, докато повърхността стане златиста, а сосът започне да бълбука. Сервирайте със смесени салатни листа, ако желаете.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ