Февруари е сезонът на...

26 February 2019 15:53
Февруари е сезонът на...
Месец февруари може и да ви създава усещането за един мразовит вторник, но ако се вгледате по-отблизо, ще забележите, че той крие повече! През този месец се отбелязва китайската Нова година и Деня на влюбените, без значение дали ги празнувате или не! При всички положения имате перфектната възможност да сготвите нещо специално и да впечатлите всички, като просто избегнете препълнените заради студено време навън ресторанти.

А ето с какво можете да се сдобиете през февруари!


Лилави броколи


Сезонът на този интересен вид броколи е изключително кратък, така че ги потърсете, докато е време! Оглеждайте се за броколи със свежи листа и лилави розички – но имайте предвид, че цветът ще избледнее при готвенето им.

СЪВЕТ: Лилавите броколи са чудесен заместител на аспержите, така че можете да ги опитате печени на тиган и сервирани заедно с яйца на очи, сос холандез и печени мъфини.


Брюкселско зеле

Не само по Коледа, но брюкселско зеле може да откриете и до началото на пролетта.

СЪВЕТ: Ако ги купувате със стеблата, не забравяйте, че горните листа са също ядивни (просто ги сгответе като зеле).


Ряпа

Сравнени с летния си вариант, зимните репички са по-силен и пиперлив вкус. Вече сме към края на сезона им, заради това не пропускайте да ги добавите към салатата си, докато още се откриват!

СЪВЕТ: Опитайте да замените част от картофите в своя огретен „Дофиноа“ с репички. Те ще придадат по-лек и силен вкус на ястието.Брюква

По-дребните видове от този зеленчук са по-сладки, но обелването им е по-трудоемко, сравнение с беленето на една голяма брюква.

СЪВЕТ: Ако ги приготвяте на фурна в тава с наденички, ви препоръчваме да ги полеете с кленов сироп, за да внесете сладост в ястието.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ