Пуешки шницел със салата от рукола и нар

27 January 2020 11:02
Пуешки шницел със салата от рукола и нар
15 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 714
  • маз 38
  • нас. маз 7
  • въгл 45
  • захар 7
  • фибри 2
  • прот 46
  • сол 1

Продукти

1 яйце, леко разбито
1 с.л. брашно
2 с.л. хлебни трохи
2 с.л. филирани бадеми, леко натрошени
1 пуешка пържола, около 70-80 г
1 с.л. зехтин
50 г рукола
15 г пармезан на люспи
1 с.л. зърна от нар
1-2 с.л. балсамов оцет

Приготвяне

1 Сложете яйцето в купа, а брашното в чиния, овкусете го малко. Смесете хлебните трохи и бадемите в друга чиния. Оваляйте пуешката пържола в брашното, изтупайте излишното, потопете я в яйцето, после я оваляйте от всички страни в бадемовата смес.
2 Загрейте зехтина в тиган на умерен до силен огън и сложете в него пържолата. Запържете за 1-2 мин, обърнете и гответе още 1-2 мин,
докато стане златиста, а месото се сготви отвътре.
3 Сервирайте върху салата от рукола заедно с люспи пармезан и зърна от нар. Полейте отгоре балсамов оцет, преди да сервирате.
Списанието
BBC Good Food България - Брой 202
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ