Пиле чипотле в питка

05 March 2019 11:32
Пиле чипотле в питка
40 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 425
  • маз 11
  • нас. маз 3
  • въгл 49
  • захар 9
  • фибри 9
  • прот 28
  • сол 1

Продукти

1 с.л. растително олио
1 глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън
2 пилешки гърди, нарязани на ивици
2 с.л. паста чипотле
400 г консерва нарязани домати
400 г консерва черен боб,
отцеден
4 големи царевични или
пшенични тортили
½ авокадо, без костилката,
обелено и 
нарязано
½ салата бейби джем, нарязана
1 лайм, разполовен

Приготвяне

1 Загрейте олиото в тиган на слаб до умерен огън. Разбъркайте вътре лука и пържете 10 мин, докато омекне. Намачкайте в тигана чесъна и разбърквайте 1 мин, после добавете пилешките ивици. Усилете огъня и пържете, докато месото покафенее навсякъде. Полейте го с пастата чипотле и разбърквайте 1 мин да се покрие цялото. Добавете доматите и кипнете. Овкусете добре и намалете огъня, така че да къкри.
2 Гответе 5-6 мин, докато пилето се сготви отвътре и течността се изпари. Разбъркайте в тигана боба, за да се стопли, после отстранете от огъня. Загрейте питките според инструкциите на опаковката.
3 Разпределете сместа между питките, сложете отгоре авокадото и нарязаната салата, полейте със сока на лайма. Навийте на руло и разрежете наполовина, преди да сервирате.
Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ