Ръжен хляб с черен шоколад и банан

Винаги лесно

11 March 2019 10:19
Ръжен хляб с черен шоколад и банан
70 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 273
  • маз 13
  • нас. маз 6
  • въгл 31
  • захар 12
  • фибри 4
  • прот 6
  • сол 0

Продукти

50 мл зехтин екстра върджин
и още малко за 
намазняване
150 г ръжено брашно
100 г брашно от спелта
2 ч.л. бакпулвер
50 г какао на прах
2 големи яйца, разбити
200 мл кокосово мляко
80 мл кленов сироп
3 зрели банана, намачкани
50 г черен шоколад, едро нарязан

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намазнете 900 г форма за хляб.
2 В голяма купа смесете всички сухи съставки, но без шоколада. В друга купа разбийте зехтина, яйцата, кокосовото мляко и кленовия сироп и добавете бананите. Пресипете течната смес в сухата и разбъркайте добре. Сложете шоколада и прехвърлете тестото в подготвената форма.
3 Запечете в средата на фурната за 50-55 мин или докато забито в хляба дървено шишче излезе чисто. Оставете хляба да изстине във формата, извадете го, нарежете го на филии и сервирайте. В херметически затворен съд този сладък хляб ще се запази 3-4 дни, ако го замразите, ще издържи 3 месеца. Преди да го поднесете, затоплете го във фурната.
Прочетете повече за:
вегетарианцизамразява се
Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ