Пикантни лингуини с миди и кейл

Винаги лесно

11 March 2019 11:51
Пикантни лингуини с миди и кейл
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 721
  • маз 34
  • нас. маз 9
  • въгл 60
  • захар 3
  • фибри 5
  • прот 38
  • сол 3

Продукти

500 г бели миди
200 г лингуини
2 с.л. зехтин
75 г ндуя или друга наденица
1 едра скилидка чесън, ситно нарязана
100 г кейл
50 мл бяло вино
½ лимон, кората настъргана и разрязан
на резени за сервиране
пармезан, настърган, за сервиране
(по желание)

Приготвяне

1 Проверете мидите и изхвърлете повредените и отворените, след това ги изплакнете със студена вода. Кипнете вода в голяма тенджера, добавете щипка сол и пуснете вътре лингуините. Гответе 1 мин по-малко от препоръчаното време на опаковката.
2 Загрейте зехтина в голям тиган с капак на умерен огън. Добавете наденицата и гответе 3 мин, като я разкъсате с опакото на лъжица, за да се разтопи в мазнината. Добавете чесъна, гответе, докато отдели аромат и засилете огъня. Добавете мидите и кейла, налейте виното и сложете капака. Гответе 2-3 мин, като разтърсвате тигана от време на време, докато мидите се отворят, а кейлът омекне.
3 Отстранете неотворените миди, отцедете лингуините и ги добавете към соса. Добавете лимоновата кора и подправете с черен пипер. Сервирайте веднага с пармезан и лимонови резени за изстискване.
Прочетете повече за:
витамин Сжелязо
Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ