Зелена шакшука

Винаги лесно

11 March 2019 12:05
Зелена шакшука
35 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 337
  • маз 20
  • нас. маз 5
  • въгл 13
  • захар 8
  • фибри 7
  • прот 22
  • сол 1

Продукти

3 с.л. зехтин
2 стръка праз, измити и нарязани
200 г бейби спанак
250 г замразен грах
2 едри скилидки чесън, ситно нарязани
1 с.л. семена кимион
малка връзка магданоз, едро нарязан
малка връзка кориандър, едро нарязан
малка връзка мента, листата откъснати и
едро нарязани, запазете няколко цели
за декорация
8 средни яйца
150 г кисело мляко
1 с.л. хариса
плоски питки хляб, за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте зехтина в голям плитък тиган на умерен огън. Добавете праза с щипка сол и гответе 4 мин, докато омекне. Добавете спанака и разбъркайте, докато омекне.
2 Добавете граха, чесъна, кимиона, зелените подправки и малко сол и пипер. Гответе няколко минути. Щом освободи аромат, направете четири вдлъбнатинки, в които счупете по две яйца. Покрийте с капак и гответе 10 мин или докато белтъците стегнат, но жълтъците са още течни – те ще продължат да се готвят още малко, след като ги свалите от котлона.
3 Подправете с люспи морска сол, сложете няколко лъжици кисело мляко, поръсено с харисата, и добавете няколко листа мента. Поднесете с питки плосък хляб.
Списанието
BBC GoodFood България Брой 193
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ