Йоркширска тарта с извара

Сервирайте с малко сметана по желание

01 April 2015 13:40
Йоркширска тарта  с извара
40 мин. Средно Порции 8

  • ккал 466
  • маз 30
  • нас. маз 19
  • въгл 40
  • захар 22
  • фибри 1
  • прот 11
  • сол 1

Продукти

140 г брашно
щипка сода бикарбонат
85 г солено масло
1 ч.л. кристална захар

[b]ЗА ПЪЛНЕЖА[/b]
1 л пълномаслено мляко
сокът от 1 лимон
50 г масло
50 г кристална захар
1 голямо яйце, разбито
25 г касис

Приготвяне

1. Пригответе изварата предишната вечер. Загрейте млякото в голям съд. Щом започне да завира, добавете лимоновия сок. Намалете котлона и разбърквайте леко, докато се оформи изварата. След като течността стане водниста, с малки бели бучици, махнете от огъня и охладете. Отцедете изварата за една нощ през чиста кърпа и запазете суроватката за друга рецепта.


2. За да приготвите тестото, смесете брашното, содата, маслото и захарта с щипка сол в кухненски робот, докато маслото почти се поеме. Добавете 1 с.л. студена вода и съберете тестото на топка. Увийте във фолио и охладете за поне 20 мин. Можете да приготвите тестото до 2 дни предварително.


3. За да довършите пълнежа, разбийте маслото и захарта на крем, добавете яйцето на части. Добавете изварата и леко разбийте. След като се смеси, добавете касиса.


 


4. Загрейте фурната до 180°С (160°С с обдухване). Разточете тестото и го поставете в намаслена 20 см форма за тарта. Разпределете отгоре пълнежа и печете 35-40 мин, докато покафенее и тестото се изпече. Охладете, нарежете на парчета и сервирайте с малко сметана, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ