Бобена супа с праз и хрупкав кейл с бекон

27 March 2019 10:15
Бобена супа с праз и хрупкав кейл с бекон
40 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 274
  • маз 12
  • нас. маз 2
  • въгл 21
  • захар 4
  • фибри 12
  • прот 14
  • сол 1

Продукти

4 ч.л. зехтин
500 г праз, нарязан
4 стръка мащерка, листата откъснати
2 х 400 г консерва маслен боб
500 мл зеленчуков бульон
2 ч.л. едрозърнеста горчица
½ малка връзка магданоз
3 ивици пушен бекон
40 г нарязан кейл, без стеблата
25 г лешници, едро нарязани

Приготвяне

1 Загрейте 1 с.л. зехтин в голяма тенджера на тих огън. Добавете праза, мащерката и овкусете. Похлупете и гответе 15 мин, докато омекне, като сипете малко вода, ако празът започне да залепва. Добавете боба с водата от консервата, бульона и горчицата. Кипнете и варете 3-4 мин, докато се сгорещи. Разбийте супата в кухненски робот, разбъркайте вътре магданоза и проверете на вкус.
2 Сложете бекона в голям незалепващ тиган на умерен огън. Пържете 3-4 мин, докато стане хрупкав, оставете настрана да изстине. Добавете 1 ч.л. зехтин в тигана и сложете кейла и лешниците. Гответе 2 мин, като разбърквате, докато кейлът омекне и стане хрупкав по краищата, а лешниците се запекат. Нарежете бекона на малки парченца и ги разбъркайте в сместа от кейл и лешници.
3 Загрейте отново супата, добавете малко вода, ако е много гъста. Сервирайте в купи, поръсена с беконовата смес
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ