Паста със сардини и хрупкави трохи с магданоз

27 March 2019 10:34
Паста със сардини и хрупкави трохи с магданоз
35 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 536
  • маз 14
  • нас. маз 3
  • въгл 75
  • захар 8
  • фибри 6
  • прот 25
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин
50 г сухи хлебни трохи
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 стрък розмарин, листата ситно
нарязани
2 х 120 г консерва сардини, отцедени
500 г доматено пюре пасата
50 г нарязани черни маслини, отцедени
350 г лингуини или фузили
малка връзка магданоз, листата
откъснати
25 г пармезан, ситно нарязан

Приготвяне

1 Загрейте 1 ч.л. зехтин в незалепващ тиган на слаб до умерен огън. Добавете хлебните трохи и пържете, като разбърквате, докато започнат да стават златисти. Добавете още 1 ч.л. зехтин и чесъна. Гответе, като разбърквате, още малко, после прехвърлете в чиния и оставете да изстине.
2 Кипнете голяма тенджера с подсолена вода. Върнете тигана на умерен огън. Добавете още 1 ч.л. зехтин с розмарина и сардините. Гответе 2-3 мин, като разчупите внимателно рибата с дървена лъжица. Сипете доматеното пюре, прибавете маслините и оставете да къкри тихо за около 10 мин.
3 През това време добавете пастата в тенджерата с кипящата вода и варете според инструкциите на опаковката. Разбъркайте магданоза и половината пармезан в хлебните трохи. Отцедете пастата, като запазите от водата. Добавете малко от нея в доматения сос, разбъркайте и сипете останалия пармезан. Разбъркайте пастата в соса и сервирайте в чинии, всяка поръсена с шепа хрупкави трохи с магданоз.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ